Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Најављено братимљење са аустријским градом Линцом

У Смедереву потписано писмо о намерама и будућој сарадњи два града


Градоначелник Смедерева Предраг Умичевић и заменик градоначелника Линца Клаус Лугер потписали су документ, писмо о намерама и будућој сарадњи два града у области индустрије, образовања, туризма, културе и спорта.
Идеја о братимљењу проистекла је на основу сличности два града.
И Линц и Смедерево имају Железаре, Луке које остварују више од 7 милиона тона годишњег претовара, налазе се на Дунаву...
Линц је главни град покрајине Горња Аустрија и индустријски је центар  и град који има највећи извоз у Аустрији, рекао је заменик градоначелника Линца Клаус Лугер. Линц има 190.000 становника а више од 200.000 запослених.
Приликом посете посебно је наглашена сарадња у области образовања. Наиме, делегација је посетила и Регионални центар за образовање запослених у просвети - локацију потенцијалне високошколске установе . О могућностим за сарадњу у области образовања говорио је др Јохан Ротмајер, проректор Универзитета "Johanes Kepler" из Линца.
У Градској управи  одржан је и заједнички састанак представника локалне самоуправе, делегације Линца и представника немачког града Улма. Тема скупа била је Дунавска стратегија. Смедерево је аплицирало са више пројеката у  вредности од близу 70 милиона евра. Најзначајнији од њих су реконструкција Тврђаве, изградња постројења за прераду отпадних вода. Градоначелник Смедерава Предраг Умичевић је говорећи о значају Дунавске стратегије такође навео робну луку,  Интермодални транспортни центар. Делегација Линца  је приликом боравка у Смедереву посетила Вилу Обреновића, Тврђаву, Базен, Дворану где су присуствовали званичном отварању Балканског првенства у стоном тенису.