Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Најбољи на Републичком школском такмичењу у рукомету

Ученици Техничке школе у Смедереву освојили су прво место на Републичком школском такмичењу у рукомету, које је протеклог викенда одржано у Врбасу.

 

Поводом великог успеха смедеревских ученика, у четвртак је у Техничкој школи организована конференција за новинаре, којој је присуствовала и градоначелница др Јасна Аврамовић.

 

„Изузетно ми је драго што сте постигли велики успех на овом такмичењу и самим тим на најбољи начин представљали Град Смедерево. Локална самоуправа ће финансијски подржати ваш одлазак на Светско првенство у Турској, како бисте и тамо постигли добар резултат", рекла је градоначелница. 

 

У конкуренцији 9 екипа, млади смедеревски рукометаши, предвођени тренером Сањом Панић, остварили су две победе у групи, да би у финалном делу, најпре, савладали 15. Београдску гимназију, а затим и домаћина турнира, Врбас.

 

Успех рукометаша Техничке школе још више добија на значају, с обзиром да су сви ученици првог и другог разреда. У екипи је било 14 дечака, на челу са капитеном Петром Панићем.

 

Освајањем титуле првака, ученици Техничке школе пласирали су се на Светско првенство, на којем ће представљати Србију. Планетарни шампионат биће одржан у јуну 2014. године у Турској.

 

Прваке Србије поздравио је и Игор Маринковић из Савеза за школски спорт Србије. Маринковић је честитао младим Смедеревцима на великом успеху, а тренеру екипе, Сањи Панић, уручио медаљу.

 

Данашњој свечаности, током које је градоначелница Смедерева уручила пригодне поклоне младим рукометашима и њиховом тренеру, присуствовали су и члан Градског већа задужен за омладину и спорт Ненад Максић и директор Техничке школе Сима Ђорђијевски.