Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Најбољу рибљу чорбу скувао Јован Савин из Баваништа

Традиционално, Смедеревска јесен се обележава и кувањем рибље чорбе на Дунавском кеју. Тако је било и ове године, где су се за такмичење за најбољу чорбу пријавиле чак 72 екипе, рекао нам је Жељко Вучковић, један од организатора.

 

''Све екипе су са Дунава, почевши од Голупца до Новог Сада. Највише има Смедереваца, Грочана, Пожаревљана, а имамо госте и из Ковина, Панчева'', нагласио је Вучковић.

 

Дунавски кеј врвео је од људи, а посебну пажњу нам је привукла група бициклиста. Наиме, они су искористили Смедеревску јесен како би окупили све бициклисте у окружењу.

 

''Тренутно има око 60 бициклиста из Београда, Пожаревца, Ковина и пријавили смо се за такмичење у рибљој чорби. Покушавамо да мало активирамо људе у Смедереву да се баве спортом и бициклизмом и да се хране здраво'', рекао нам је Рајко Златановић, један од чланова бициклистичке екипе.

 

Можда бициклисти нису могли да нам открију тајну добре рибље чорбе, али је то засигурно могао прошлогодишњи победник, који већ две године заредом у Смедереву најбоље спрема рибљу чорбу.

 

''Тајна је у неутралности, не треба да буде много слана, треба да има што више врста рибе, седам, осам и битно је да је свежа риба, Ове године видећемо како ће бити, конкуренција је јака и дошао сам да се дружим, не би било занимљиво да победим и ове године'', казао је Драган Јеротић из Каћа.

 

Конкуренција јесте била јака, најчешћи коментари између казана били су да је ове године заиста велика посећеност. Од свих врхунских кувара рибље чорбе, аласа и угоститеља, који су жељно ишчекивали резултате жирија, прво место је освојио један почетник.

 

Дечак из Баваништа, који се стидљиво прогурао са бројем три, дошао је са својим дедом да преузме награду. Мали Јован Савин није много причљив, али се често такмичи и побеђује и ово је први пут да је тријумфовао.