Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Најјачи, а Смедеревац!

Градоначелник Смедерева, др Јасна Аврамовић, заменик градоначелника, Бојан Теофиловић и помоћник градоначелника за спорт, Саша Момић, организовали су пријем за Смедеревца Радета Савића, који се са Светског првенства у пауерлифтингу у Прагу, вратио са сребрном медаљом.

 

„Раде Савић је постао заштитни знак Смедерева. Освајањем другог места на Светском првенству у Прагу, Раде је доказао да припада самом врху. Иако од недавно, Савић је најпознатији Смедеревац и Град Смедерево ће у наредном периоду финансијски помоћи све његове припреме за велика такмичења", рекла је др Јасна Аврамовић, градоначелник Смедерева.

 

Вишеструки европски и светки рекордер у бенч пресу у ГПЦ федерацији, Раде Савић, овога пута се опробао на Светском првенству у Прагу, у пауерлифтингу и то у ВПЦ федерацији, тзв. америчкој федерацији. У конкуренцији 250 такмичара из 28 земаља, Савић је освојио сребрну медаљу, пошто је подигао 280 килограма, колико и првопласирани такмичар из Литваније, који је био 2 килограма лакши од Савића.

 

„У Смедереву живим од 2011. године и све титуле које сам до сада освојио, освојио сам у последње две године, као Смедеревац. Иза мене је веома успешна сезона, пошто сам освојио пет златних медаља на такмичењима у Србији, а исто толико пута сам био и апсолутни победник. Нисам у потпуности задовољан освајањем другог места на Светском првенству у Прагу, али с обзиром да сам први пут наступио у ВПЦ федерацији, друго место представља велики успех", изјавио је Раде Савић.

 

Заменик градоначелника, Бојан Теофиловић и помоћник градоначелника за спорт, Саша Момић, изразили су задовољство тиме што врхунски спортиста на најбољи начин представља и Смедерево, град у коме живи и намерава да у њему остане, а посебно Савићевим намерама да пренесе спортска знања и спортски начин живота на најмлађе.

 

Радио телевизија Републике Српске снимила је документарни филм под називом „Најјачи а Србин", који говори о нашем светском рекордеру и прваку у бенч пресу. Филм је сниман у Горњем Милановцу и Смедереву, а завршава се у манастиру Рајиновац. Зашто баш тамо, гледаоци ће моћи да виде у филму који ће учествовати и током новембра на филмским фестивалима у Сремским Карловцима, Кучеву, Сарајеву, али и у Италији и Шпанији.