Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Најстарија прича смедеревског краја

У оквиру 24. Смедеревских светосавских свечаности у петак 25. јануара 2013. са почетком у 18 часова у Музеју у Смедереву, свечано ће бити отворена изложба „Најстарија прича смедеревског краја“ ауторке Гордане Пауновић, вишег кустоса смедеревског музеја.
Реч је о тематској геолошкој изложби којом Музеј у Смедереву на популаран начин жели да презентује резултате научних истраживања која су везана за палеогеографску и палеоеколошку еволуцију Панонског језера и настанак Дунава.  
Посетиоци ће имати прилику да виде фосиле шкољака, пужева и риба тадашњег сланкастог језера Панон, старе више од седам милиона година, као и биљке које су живеле на самој обали језера.
Поред тога, заинтересовани ће се упознати са различитим претпоставкама о настанку Дунава и сазнаће по којим геолошким занимљивостима је смедеревски крај специфичан у свету.
Изложба ће бити отворена у првој сали основне музејске поставке до 1. марта ове године. Улаз је слободан.