СВЕЧАНО УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ 20 СТАНОВА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ У СМЕДЕРЕВУ ... СЕДАМДЕСЕТ СЕДАМ ГОДИНА ОД ОСЛОБАЂАЊА СМЕДЕРЕВА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ Потписан уговор за манифестацију Михољски сусрети села ОТВОРЕНА 134. СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН


Највећа инвестиција у последњих 20 година

Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић и директорка PKC WIRING SYSTEMS doo Smederevo, Сузана Мамико (Susanna Mia Katriina Mammikko), потписале су данас Уговор о закупу пословног простора - производне хале коју ће Град Смедерево изградити на површини до 20.000 метара квадратних и на период од 10 година.

 

"Коначно, после 5-6 месеци дошли смо до реализације сна, који смо сањали прошле говине у ово време, а то је да Град Смедерево доведе једну овакву инвестицију где ће 1.500 људи, за пар година, наћи посао и обезбедити егзистенцију", изјавила је градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић.

 

Она је подсетила да је PKC WIRING SYSTEMS doo Smederevo на браунфилд локацији већ почео да ради и да се прва група радника враћа са обуке у Пољској.

 

"Конкурс за 300 радника је расписан и позив траје до 7. марта, а може се чути и прочитати у свим локалним медијима. Оно о чему смо маштали то се и реализује. За претходних 20 година оваква инвестиција није дошла у Смедерево", нагласила је градоначелница.

 

Она је додала да данашњим потписивањем тек почињу обавезе Града Смедерева и обећала наставак активности истим темпом. Такође је изразила наду да ће до краја године бити завршена гринфилд инвестиција - хала и бити упослено још 1.000 радника, да ће се PKC WIRING SYSTEMS doo Smederevo ширити у својој производњу и да ће Смедеревци бити добри радници.

 

"Очекујемо проширење хале за око 6.000 квадрата и упошљавање, поред планираних 1.500, још око 500 радника. Хвала компанији PKC што је изабрала Смедерево и Србију за своју инвестицију и посао", рекла је градоначелница Смедерева.

 

Директорка PKC WIRING SYSTEMS doo Smederevo, Сузана Мамико, захвалила се градоначелници и њеном тиму који су допринели овом пројекту.

 

"Ово је и за PKC био изазован пројекат и сам чин потписивања је важна фаза у нашим односима. Много посла нас тек чека, нарочито у фази гринфилд локације и ту ћемо сви морати да дамо максималне напоре и од Града очекујемо, као и до сада, пуну подршку", рекла је директорка.

 

"За PKC је ова фабрика веома интересантна и у комерцијалном смислу, како због трансфера технологије тако и због броја људи које ће овде запослити, али смо сигурни да ћемо све циљеве које смо зацртали у Србији, заједно са Смедеревом и да остваримо", казала је Мамико.

 

Она је за 6. март најавила свечано отварање своје фабрике на браунфилд локацији у Смедереву, у којој ће се правити каблови за камионе и аутомобиле, а до краја месеца и отпочињање производње.

 

„Врло значајан дан за даљи развој Смедерева. Искористио бих прилику да се захвалим, у име 70 одборника, свим актерима, пре свега компанији PKC, која је изабрала Србију и град Смедерево, Влади Републике Србије која је дала пуну подршку, јавним предузећима која су дала пун допринос, као и медијима јер је све време ишла позитивна прича", рекао је председник Скупштине града Бранче Стојановић.

 

Меморандум о разумевању који најављује изградњу фабрике каблова финске компаније у Смедереву, прошлог октобра, потписали су први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и председник борда директора ПКЦ Јука Торниаинен.