Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Наредне године, Ртањ поново на располагању посетиоцима

У згради градске управе Смедерево, потписан је Уговор између установе „Смедеревско одмаралиште“ на Ртњу, као инвеститора и привредног друштва „ВИГ“, као извођача радова.

Присутне је поздравио заменик в.д. директора Установе, Зоран Игњатовић, након чега се обратила и в.д. директор, Тамара Тодосић. Она се захвалила свима који су допринели томе да одмаралиште на Ртњу крене са радом у што скоријем року и да сви грађани Смедерева добију прилику да се одмарају на овој планини. Имајући у виду да планина Ртањ има великих потенцијала у области туризма, са својом природом и незагађеним ваздухом, предстојећа улагања у објекат су оправдана.

„Установа „Смедеревско одмаралиште на Ртњу“ је основана пре две године. Основна делатност Установе је организација одмора,рекреације за децу и омладину, пружање угоститељских услуга, васпитно образовни рад, али с` обзиром на стање објеката није била у функцији. У протеклих петнаест месеци, решавали смо имовинско-правне послове,припремали тендерску процедуру,спровели јавну набавку по позиву који је објављен 14. децембра 2011. Године и, у складу са Законом о јавним набавкама Републике Србије, извршили смо одабир понуђача за адаптацију, санацију и надоградњу објеката на Ртњу. На основу успешно спроведеног поступка јавне набавке, 25. Децембра је донета одлука по којој се за извођача радова именује привредно друштво „ВИГ“ доо Смедерево, у конзорцијуму са привредним друштвом „ИТГ“ доо Смедерево. Рок за завршетак радова је 20. јун 2012. године. Установа ће своја врата отворити за све грађане Смедерева, али и за остале кориснике услуга. Свима желимо да пружимо адекватне услове за боравак у нашим објектима у планинском амбијенту на чистом ваздуху и у здравој животној средини. Циљ Установе је да изгради комплексну и квалитетну понуду за интензивнији и профитаблнији развој туризма“- рекла је в.д. директора Установе, Тамара Тодосић.


Након реконструкције, цео комплекс ће имати око 80 лежајева. Собе ће бити двокреветне и трокреветне. Свака соба ће имати купатило. Предвиђени су и одговарајући терени за предшколски и школски узраст деце,али и за спортисте. Вредност договорених радова који проистичу из потписаног Уговора је 32,5 милиона динара. Очекује се да се објекте користе сви узрасти током целе године. Ртањ ће бити право одредиште за све који воле природу, планинарење, мистичне приче и легенде.