Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Народна библиотека Смедерево на Међународном стручном скупу


Народна библиотека Смедерево учествовала је 11. и 12. октобра на Међународном стручном скупу „Библиотеке и тинејџери“, одржаном у Пироту, у организацији Народне библиотеке Пирот и Народне библиотеке „Детко Петров“ у Димитровграду.
Циљ овог скупа био је да на једном месту окупи библиотекаре из наше земље, Републике Бугарске и Руске федерације, како би међусобно разменили своја искуства у раду са тинејџерима, запажања о томе колико и шта они читају, и које су то услуге које привлаче ову корисничку популацију и доводе је у библиотеку.   
Радови презентовани на овом скупу могу се погледати на сајтовима пиротске (www.nbpi.org.rs) и димитровградске библиотеке(www.nbdimitrovgrad.rs).    
Народну библиотеку Смедерево су на овом Међународном стручном скупу, у поткатегорији „Културни програми за младе“,  представљале Биљана Живановић и Јелена Јеремић радом „Тинејџери у смедеревској библиотеци: Стиховизија“ и истоименом презентацијом, којима је представљен овај популаран програм за средњошколце.
Овај програм смедеревска библиотека веома успешно, већ неколико година, организује за ученике средњих школа Подунавског округа.