Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Наставак реализације ХЕЛП-овог пројекта изградње монтажних кућа


У просторијама Градске управе, у четвртак 11. октобра, са почетком у 12 часова биће организована још једна у низу презентација Немачке организације ХЕЛП.


Тема презентације биће додела једне монтажне куће социјално угроженој породици са пребивалиштем у Смедереву, која није у стању да реши своје стамбено питање.

Сви програми одвијају се у оквиру ХЕЛП-овог пројекта који се односи на изградњу монтажних кућа намењених избеглим, интерно расељеним лицима и локалном угроженом становништву.

Социјално угрожене породице имају право да код Невладине организације ХЕЛП конкуришу за доделу монтажне куће, уколико немају решено стамбено питање, а имају плац на коме је дозвољена стамбена градња, али није започета.

На презентацији ће сви заинтересовани добити детаљне информације о овом пројекту, својим правима, као и формуларе за пријаву.

Да подсетимо, Делегација Европске уније у Србији и Град Смедерево финансирају пројекат "Унапређење животних услова, права и запошљавања избеглих и интерно расељених лица у Србији".

Овај пројекат спроводи се од фебруара 2011. године, а корисник је Комесаријат за избеглице Републике Србије.