Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Настављена 29. и одржана 30.седница Градског већа

У четвртак је настављена 29. и одржана 30. седница Градског већа, на којој су чланови Већа позитивно оценили молбе 12 нерегистрованих ауто-такси превозника за издавање картона естетског прегледа возила, као и Информацију о могућности давања слободног пословног простора Економско-трговинској школи, ради обављања проширене делатности у области угоститељства, трговине, обуке за тржиште рада и школовања.

Из надлежности Скупштине града Смедерева, чланови Градског већа су прихватили Информацију о оствареним приходима и примањима и извршеним расходима и издацима буџета града Смедерева за првих девет месеци.

Прихваћен је, и предложен одборницима на усвајање, предлог одлуке о локалним комуналним таксама града Смедерева, који предвиђа смањење са 12 на 7 тарифних бројева.