Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Немачки професори - гости предавачи у Економско - трговинској школи

Ове недеље Економско-трговинска школа у Смедереву домаћин је професорима партнерске школе из Манхајма у Немачкој.

Гости - четири професора економије, математике, немачког језика и историје ће ученицима Економско-трговинске школе до 23. марта бити предавачи према раније утврђеном програму, а настава ће бити извођена на енглеском и немачком језику.

 

Представнике партнерске школе из Манхајма и директора Економско-трговинске школе Милована Топаловића, школе домаћина, у Градској управи примио је председник Скупштине града Смедерева Бранче Стојановић.

 

„Задовољство ми је да по четврти пут поздравим уважене госте из Немачке и да Вам пожелим добродошлицу", рекао је на пријему Бранче Стојеновић и изразио задовољство што сарадња измешу двеју школа постоји.

 

„Србија чини велике напоре да постане чланица Европске уније", додао је Стојановић и наставио: "Знам да и ваша држава чини напоре да Србија у томе успе, па и овај начин сарадње оцењујем као веома важан корак. Очекујем да ће сарадња двеју школа прерасти у сарадњу Смедерева и Манхајма и на другим нивоима. "

 

Професор економских наука Christian Bohler изразио је велико задовољство што је поново у Србији и захвалио на изузетно гостопримљивом пријему у Смедереву.

 

Од овонедељних предавања које ће са својим колегама из Немачке држати у Економско-трговинској школи ђацима од првог до четвртог разреда, професор економије Christian Bohler очекује доста, јер је током боравка наше деце у Немачкој видео да се ради о изузетно вредним ученицима.

 

Економско-трговинска школа у Смедереву има полувековну традицију средњошколског образовања и васпитања младих генерација, а данас школује ученике у два подручја рада за образовне профиле у четворогодишњем трајању - економија, право и администрација и  трговина, угоститељство и туризам, као и образовне профиле у трогодишњем трајању.

У школској 2012/13. години у Економско-трговинској школи уписано је око 1.150 ученика.