Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Немачко-српска сарадња у области образовања

 
Економске школе из Смедерева и Мајнхајма потписале меморандум о партнерству.

Економско-трговинска школа из Смедерева и школа Фридрих Лист из Мајнхајма  потписале су Меморандум о партнерству.
Ове недеље у Смедереву борави 10 ученика, директор Петер Бишоф и професори немачке школе. Деца су у домовима својих вршњака из Смедерева, што је најбољи начин да се зближе и у потпуности

Меморандум је потписан у присуству делегација и представника града Смедерева.
Присуствовали су Бранче Стојановић, председник Скупштине града и помоћници градоначелника за лоикалну самоуправу, образовање и културу Бојан Теофиловић, Драган Станић и Оливера Марковић.
У оквиру пројекта Партнерство на делу, сарадња између две школе почела је прошле године.
"Драго нам је што сте гости града Смедерева, желимо вам да се лепо проведете у нашем граду. Захвални смо вам на срдачном пријему који сте недавно приредили нашој делегацији. Смедерево је град који улаже у образовање и надам се да ћете се у то и уверити за време вашег боравка", рекао је Бранче Стојановић, председник Скупштине града..

"Немачку доживљавамо као земљу науке са најснажнијом економијом. Сматрам да је ова сарадња у обостраном интересу и да ћемо  имати много тога да пресадимо из немачког културолошког миљеа, рекао је Бојан Теофиловић помоћник градоначелика за локалну самоуправу. Теофиловић је господу Петера Бишофа директора школе Фридрих Лист,  Милована Топаловића директора Економско-трговинске школе  и Драгана Станића помоћника градоначелника за образовање, назвао пионирима српско-немачке сарадње у области образовања.

Драган Станић помоћник градоначелника за образовање посебно се захвалио Европском покрету  који је највише допринео успостављању ове сарадње, радећи на програму  размене младих са земљама Европске уније. У програм је укључено 30 школа из Србије и исто толико из Немачке.

Приликом потписвања Меморандума о партнерству директори две школе нагласили су да ће од ове сарадње највише користи имати ученици. Директор Економско-трговинске школе у Смедереву Топаловић  посебно је истакао значај боравка ученика у домовима својих вршњака јер ће на тај начин најбоље упознати српску културу и обичаје.