Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Нова инвестиција у Смедереву

Амбасадор Грчке у Србији Констатинос Икономидис, симболичним пресецањем траке, у среду је у Смедереву отворио терминал за складиштење нафтних деривата мешовитог предузећа ЈЕТОИЛ СЕРБИА, како је речено, најбољег у Србији и једног од најсавременијих у региону и Европи, који у првој фази запошљава 20 људи из Смедерева.

 

Свечаном отварању присуствовала је делегација Града Смедерева, на челу са председником Скупштине града Бранчетом Стојановићем, који је истакао значај нове инвестиције за Смедерево.

 

„Оно што смо у претходном периоду говорили да Смедерево има низ компаративних предности у односу на друге градове, данас смо сведоци да се то остварује у пракси. Смештајни капацитети за ЈЕТОИЛ, као најновија инвестиција, дефинитивно трасирају Град Смедерево као један од најважнијих у Србији за улагање. Оно што је предност Смедерева је Дунав, ауто пут Е-75, железница..", рекао је Стојановић.

 

Председник Скупштине града Смедерева је нагласио да тај стратешки положај Смедерева, са овом инвестицијом, коначно показује и трасира пут за друге инвестиције.

 

ЈЕТОИЛ СЕРБИА Д.О.О. је мешовито предузеће у грчко-српско-швајцарском власништву. Компанија је основана 2012. године у циљу вршења делатности у области складиштења нафтних деривата, а седиште компаније налази се у Београду.

 

Нафтни терминал за складиштење нафтних деривата, запремине 25.000 метара кубних у првој фази, лоциран је у Смедереву. По завршетку друге фазе, имаће још толико, што ће укупно чинити око 50.000 кубика складишних капацитета, а купљено је још 110.000 метара квадратних земљишта за проширење.

 

У овој фази, 20 људи из Смедерева добило је стални радни однос, а по окончању друге фазе, биће упослено око 50 људи.

 

ЈЕТОИЛ је један од сувласника предузећа за управљање слободном зоном „Слободна зона доо Смедерево".