Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Нова инвестиција у Смедереву

Прва страна инвестиција у овој години налази се у завршној је фази. Машине су оцарињене и стигле су до производне хале, а почетак рада нове фабрике конфекције у индустријској зони у Смедереву очекује се током августа.


Разговори са потенцијалним радницима су у току, а пошто ће се конфекцијска производња одвијати под одређеним стандардима, планирана је и интензивна обука за будуће раднике.

Према најавама власника објекта, ново предузеће требало би да упосли неколико десетина текстилних радница које ће склапати комплете (шивење и пеглање) и готове производе транспортовати до познатог купца у Француској. Реч је о женској конфекцији.

Царинске, шпедитерске и књиговодствене услуге вршиће се у Смедереву.

Предузеће "Маргот Фонтаине", које под истим именом послује у Француској и има свој вишедеценијски реноме, регистровано је и у Смедереву, а власник је човек из овог краја, Драган Петровић.

Градоначелник Смедерева др Јасна Аврамовић  изразила је задовољство доласком предузећа „Маргот Фонтаине“ у Смедерево:

„Надамо се да је ово само једна од многих инвестиција које ће доћи у Смедерево. Спремни смо да са инвеститорима разговарамо, изађемо у сусрет њиховим потребама и омогућимо им да све потребне дозволе добију у што краћем року.“

Зграда од око 650 метара квадратних налази се у Шалиначкој улици. Осим производног поседује и магацински и изложбени простор.

Улица је прошле године асфалтирана, објекат има водоводни и телефонски прикључак, а испред зграде је паркинг простор. Закупац је додатно урадио топлотну изолацију, под и побољшао канализациони систем. Планирана је и адаптација дела за исхрану радника.