Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Нова изложба у Галерији савремене уметности Смедерево

У Галерији савремене уметности Смедерево у среду је отворена изложба под називом „Објекти, летећи модели и слике“.

Аутори се представљају уметничким сликама и употребним објектима који су обрађени са пуно маште и визионарског духа. Цео простор је окупиран летећим моделима у намери да се визуелно створи и дочара једна велика амбијентална инсталација.

Изложба је плански опредељена за крај календарске године зато што ће се већи део свог трајања гледати споља, као просторна целина, јер Галерији неће бити отворена за посетиоце током новогодишњих и божићних празника.

Уметници који се представљају Смедеревцима су Јелена, Филип и Бошко Атанацковић.

Јелена Атанацковић Браја је рођена 1980. године у Београду. 2008. завршила је Архитектонски факултет (диплoмирани инжењер архитектуре) Универзитета у Београду.
Самосталне изложбе: до сада је имала 7 изложби у Будви, Панчеву, Београду, Смедереву
и Врању. Групне изложбе: до сада је имала 7 изложби у Београду, Ковину и Панчеву.

Филип Атанацковић је рођен 1976. године у Београду. 2007. завршио је Машински факултет (инжењер машинства, ваздухопловни смер) Универзитета у Београду.
Самосталне изложбе: до сада је имао 4 изложбе у Петровцу на мору, Београду, Смедереву
и Паланци. Групне изложбе: до сада је имао 2 изложбе у Смедереву и Горњем Милановцу.

Бошко Атанацковић је рођен 1940. године у Београду. 1969. завршио је Машински факултет (дипломирани инжењер машинства, ваздухопловни смер) Универзитата у Београду. 1972. завршио Факултет ликовних уметности (дипломирани сликар, класа проф. Љубице Сокић) Универзитета уметности у Београду. Самосталне изложбе: до сада је имао 35 изложби у земљи и Француској и Швајцарској. Групне изложбе: до сада је имао преко 200 изложби у земљи и Панами, Куби, САД, Француској, Шпанији, Белгији, Енглеској и Италији. Награде: 2009. године добио је „Златно длето” на Пролећној изложби Улус -а и друге награде за скулптуру, керамику и инжењерске пројекте.

Изложба ће бити отворена до 13. јануара 2013. године.