Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Нова саобраћајна сигнализација на „црним тачкама“

На Петријевској и Коларској петљи, које су препознате као „црне тачке", у току је постављање вертикалне саобраћајне сигнализације, у циљу повећања безбедности у саобраћају.

 

„На овај начин реализујемо Закључак Скупштине града Смедерева, јер смо највећи број саобраћајних незгода прошле године имали управо на овом месту, а тај тренд је настављен и у овој години", рекао је председник Савета за безбедност саобраћаја града Смедерева, Горан Крчмаревић.

 

Постављена сигнализација пресвучена је рефлектујућом фолијом Diamond Grade и гаранција на ову врсту сигнализације је 12 година.

 

„Вертикална сигнализација коју данас постављамо треба возачима да створи утисак капије. На основу рефлексије са паралелно постављених знакова ствара се визуелни ефекат и упозорење да се са споредног пута возачи укључују на заобилазницу, како би прилагодили брзину", објаснио је Крчмаревић

 

Сигнализација се поставља са обе стране Петријевске улице ка обилазници, што ће бити урађено и у Коларској улици.

 

Крчмаревић је апеловао на несавесне грађане да не уклањају ову сигнализацију, неопходну из безбедносних разлога за све учеснике у саобраћају на поменутим „црним" тачкама.

 

У саобраћајним несрећама на овој петљи, којих је ове године било 12 и прошле 13, смртно је страдало 9 особа, а 14 је тешко повређено.

 

Уколико буду обезбеђена средства, додао је Крчмаревић, већ следеће године биће изграђен кружни ток.