Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Нове медаље смедеревских стрелаца

Стрелци Смедерева освојили су три медаље на Регионалном првенству малокалибарским оружјем, одржаном прошлог викенда.

 

Прва је на ватрену линију изашла Ана Алентијев, која је имала најбољи резултат на такмичењу пиштољем у обе конкуренције, међутим пошто је наступала на такмичењу за регион Београда, коме територијално Смедерево не припада, наступила је ван конкуренције.

 

Ана је на недавно одржаном међународном такмичењу „Стрељачке наде" у чешком граду Плзену, са резултатом од 562 круга, заузела 18 место у конкуренцији 53 такмичарке.

 

У Ћуприји, где је одржано Првенство Цетралне Србије, такмичили су се пушкаши. Женска екипа СД „Смедерево": Јелена Јаковљевић, Даница Денић и Александра Вујасин, освојила је треће место екипно у јуниорској конкуренцији и друго место у сениорској конкуренцији, док је Никола Симић, освојио треће место појединачно у сениорској конкуренцији. Све медаље Смедеревци су освојили у дисциплини 60 метака лежећи.

 

Регионална првенства су прошла без учешћа наших најбољих стрелаца који се налазе на Медитеранским играма у Турској.

 

Првенство Србије за јуниоре у јуниорке по А програму одржаће се 6. и 7. јула, а за сениоре и сениорке 3. и 4. августа 2013. на малокалибарском стрелишту у Новом Саду.

 

За ова такмичења наши стрелци припремаће се у Смедереву, а Ана Алентијев и њен тренер Бобан Маринковић од 25. до 30. јуна у Кампу перспективних стрелаца у Новом Саду, где ће се у исто време припремати и део репрезентације Србије која ће се такмичити на Универзијади у Казању и Светском купу у Гранади.