Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Ново возило за превоз особа са инвалидитетом

Град Смедерево је обезбедио возило посебне намене за превоз особа са инвалидитетом.

 

Нови мини аутобус (Peugeot Boxer), који ће користити социјално хуманитарне организације са територије града Смедерева, медијима је представила градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић.

 

„Набавком возила, Град Смедeрево показује да брине о социјално-хуманитарним организацијама и особама са инвалидитетом. На задовољство свих корисника, обезбедили смо овај аутобус средствима Града у износу од 3.000.000,00 динара, а Република, односно надлежно министарство је учествовало са 1.000.000,00 динара", изјавила је градоначелница.

 

Она је нагласила да ће овај аутобус, који је данас стигао у Смедерево, бити на услузи свим социјално-хуманитарним организацијама, особама са инвалидитетом за њихова путовања и додала да ће Град имати двоструку корист. 

 

„Организације и особе са инвалидитетом ће моћи на један конфорнији начин да путују, а средства са раздела буџета за рад ових организација биће усмерена на неке друге њихове активности", истакла је градоначелница.

 

Возило посебне намене за превоз особа са инвалидитетом регистровано је за 15 путника и возача. Постоји могућност брзе демонтаже пет седишта у средњем реду, како би помоћу хидрауличне рампе на задњим вратима, могла да се транспортују 3 колица за особе са инвалидитетом, са атестираним сигурносним појасевима.