Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Новогодишњи базар рукотворина

Удружење уметника и љубитеља уметности Мирјана Марјановић одржаће други по реду Базар рукотворина у просторијама атељеа Валер, од 13. до 15. децембра, под називом Новогодишњи базар рукотворина и имаће хуманитарни карактер.

 

Дванаест рукотвораца из Смедерева представиће своје креације, а у понуди ће бити гардероба, накит, торбе лампи и друге уникатне рукотворине. Такође, идеја Удружења је да се устали активност окупљања рукотвораца и да прерасте у манифестацију, која ће се одржавати више пута годишње.

 

Први, Јесењи базар рукотворина који је одржан у октобру, успешно је прошао на задовољство, како учесника, тако и организатора, чланова Удружења уметника и љубитеља уметности Мирјана Марјановић.

 

Новогодишњи базар рукотворина имаће и хуманитарни карактер, па ће део продатих радова биће намењен нашој младој суграђанки Јањи Стаменковић, која има тумор на мозгу. С обзиром на то да породица није у ситуацији да обезбеди цео износ потребан за ову сложену операцију, а ради се о 53 хиљаде долара, свака помоћ била би веома драгоцена.

 

У посебном кутку атељеа, током Новогодишњег базара рукотворина, излагачи ће моћи да приложе своје рукотворине, од чије ће продаје сав приход бити намењен за Јањино лечење.

 

Просторије атељеа Валер у Немањиној 10, током трајања Новогодишњег базара рукотворина, биће отворене за све посетиоце у петак, суботу и недељу, преко целог дана.