Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Нушићеви дани - Шабачко позориште 25. априла

У Великој дворани смедеревског Центра за културу глумци Шабачког позоришта играће 25. априла „Отмицу и вазнесење Јулијане К“ Жељка Хубача.

 

У представи која ће се играти у термину од 20 часова, глуме Страхиња Баровић, Ивана Терзић, Иван Томашевић, Анета Томашевић, Љубиша Баровић, Богољуб Митић, Лазар Максић, Младен Огњановић, Деана Костић, Петар Лазић, Александра Ристић, Владимир Милојевић, Слободан Петрановић, Ивана Јокић, Драгана Радојевић и Боривоје Божанић.

 

„Писац, наиме, зна да је позориште само по себи илузија, заснована на потреби да силином своје уметничке истине уздрма саме темеље стварности, но исто тако свесна своје суштинске немоћи да измени свет. Поприште сукоба тог двојства, садржаног у природи позоришне уметности, бојно поље на којем се најдиректније дотичу два реалитета, управо оличава судбина глумаца који спајају два света, разапети између уметности којој служе и реалног живота којем као грађани не могу да утекну. Јасно је да су они непомирљиви, али је очигледно да ти међусобно сукобљени светови један другог магнетски привлаче, а да репрезенти обе стварности осећају потребу да завире „преко“, у онај други универзум, да макар само на час осете пресан живот (да би одатле црпли материјал за своје снове), односно да макар мало уживају у илузији уметности коју званично презиру. Бавећи се проклетством оних који су се у једном часу, стицајем околности, нашли између та два света, писац описује драматичан судар живота и позоришта.“, каже о представи Александар Милосављевић.