Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Нушићеви дани

Фестивалски програм 30. „Нушићевих дана" отворио је драмски писац и редитељ Душан Ковачевић, а прву у низу од седам представа, Нушићево „Сумњиво лице",  у конкуренцији за фестивалску награду, одиграли су глумци Југословенског драмског позоришта из Београда.

 

Након представе, глумцу Бојану Димитријевићу који је на смедеревску публику у овој представи оставио најјачи утисак глимећи лик Жике, уручена је Плакета за глумачко остварење вечери.

 

Током викенда одигране су представе „Свет" и „Чорба од канаринца", а до краја такмичарског дела фестивала публика ће имати прилику да погледа „Народног посланика", „Покојника", затим представе „Сокин и Босина" и „Отмица и вазнесење Јулијане К".

 

Овогодишњи жири којег чине глумица Злата Нуманагић, Андрија Ђукић, редован професор Факултета драмских уметности, позоришни и тв редитељ и Драгослав Бата Мандић, професор књижевности, одабраће најбољу представу овогодишњих „Нушићевих дана", а проглашење је најављено за 26. април.