Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Обележавање 167 година рада смедеревске библиотеке

У Народној библиотеци у Смедереву данас је свечано обележен 167. рођендан ове установе културе.

У оквиру програма којим се обележава ова годишњица, јуче је обележен Светски дан књиге и ауторских права.

Том приликом представљен је нови број часописа Монс Ауреус, а отворене су и четири изложбе књига „Немам више времена", „Песник велике наде и слободе" , „У овом веку ћеш победити" и Изложба књига за децу на страним језицима.

Данашњем свечаном обележавању 167. година постојања и рада смедеревске библиотеке, поред бројних гостију, присуствовали су заменик градоначелника Смедерева Бојан Теофиловић и председник Скупштине града Смедерева Бранче Стојановић.

Присутне је данас поздравио Драган Мрдаковић директор Народне библиотеке у Смедереву, а дародавцима и најактивнијим читаоцима додељене су захвалнице и награде.

Поводом обележавања годишњице библиотеке у Смедереву одржан је и стручни скуп библиотекара Подунавског округа на тему „Предавање о завичајним фондовима".

На позајмном одељењу сутра ће у 19 часова бити представљен двадесети број часописа „Смедеревски магазин", а у петак, 26. априла на Дечјем одељењу биће одржана етнолошка радионица „Васкрс, празник дечје радости" у којој ће учествовати ученици Основне школе „Др Јован Цвијић".