Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Обележен 4. јул, Дан борца

Полагањем венаца на споменике погинулим ратницима у два светска рата и бомбардовању 1999. године, у Смедереву је данас обележен Дан борца.

 

Поводом 4. јула, Дана борца,  представници Града Смедерева, Градског одбора Удружења бораца народноослободилачког рата (СУБНОР), СПС-а и других борачких организација, положили су венце на споменике погинулима у Првом и Другом светском рату, као и страдалим ратницима у НАТО бомбардовању 1999. године.

 

Венац су, испред Града Смедерева, положили члан Градског већа, Мирко Ђурић и заменик председника Скупштине града Смедерева, Богољуб Спасојевић.

 

Свечана седница Градског одбора Удружења бораца НОР-а 1941-1945. Године, поводом обележавања 4. јула, Дана борца, претходно је одржана у Великој сали Градског одбора СПС-а, на којој је председник Градског одбора Субнора у Смедереву, Радмила Лукић, поднела реферат.

 

Дан борца, иако је престао да буде државни празник, биће обележаван и у наредном периоду, како би се сачувале тековине антифашистичке борбе, одлучно су потврдили стари борци и њихови потомци.