Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Обележен 63. рођендан смедеревског Музеја

Градски музеј у Смедереву данас је обележио 63. године постојања и рада. Том приликом представљен је четврти број часописа Музеја „Смедеревски зборник".

Татјана Гачпар, директор Музеја у Смедереву, поздрављајући присутне на промоцији, подсетила је да је први број зборника изашао 2006. године и да се овај, четврти по реду часопис разликује од претходних по томе што је већина текстова у њему посвећена етнолошким темама.

Обележавању годишњице Музеја у Смедереву присуствовали су академик Момчило Спремић, редовни члан Српске академије наука и уметности, проф. др Ненад Макуљевић, редовни професор Филозофског факултета у Београду на катедри за историју уметности, др Марко Поповић, научни саветник Археолошког института САНУ у Београду у пензији, др Весна Марјановић, музејски саветник Етнографског музеја у Београду,

„Смедеревски зборник" представља стручни часопис у којем се објављују радови о покретним културним добрима која се чувају у музејским збиркама (палеонтологија, археологија, нумизматика, историја, етнологија и уметност), о културно-историјској баштини Смедерева и смедеревског краја, као и стручне радове на најразличитије теме од општег културно-историјског и музеолошког значаја.

Промоција четвртог броја „Смедеревског зборника" резултат је двогодишњег рада на реализацији пројекта који је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије и Града Смедерева.