... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Обележен Дан МЗ Папазовац

Житељи Месне заједнице „Папазовац“ данас су свечано обележили 38 година постојања и рада.

Свечаност су пригодним програмом увеличала деца из вртића на Папазовцу, а чланице Актива жена ове месне заједнице припремиле су изложбу традиционалних српских јела.
Чланови МЗ „Папазовац“ одржали су данас и свечану седницу Савета, а поводом годишњице ову месну заједницу посетили су Богољуб Спасојевић, заменик председника Скупштине града и Мирко Ђурић, члан Градског већа задужен за ресор месних заједница.
„Пре скоро четири деценије Месна заједница је формирана са циљем да помаже грађанима у решавању њихових проблема“, рекао је Слободан Ђорђевић, председник МЗ „Папазовац“. „Прилично смо задовољни оним што је до сада урађено у овом подручју града, мада се становници ове градске месне заједнице и даље суочавају са проблемима инфраструктуре у појединим улицама. Заправо, од значајнијих радова преостало је да се проблем канализационе мреже реши у још само једној улици“, каже Ђорђевић.
Током претходне четири године асфалтиране су три улице, неколико је бетонирано, а преостало је да се уреди још десетак улица. Овај посао планиран је за наступајућу годину.
Једна од већих ивестиција у скорије време искоришћена је за  уређење Чапајеве улице, у којој су реконструисане водоводна и канализациона мрежа и завршено асфлатирање, чиме је ова улица дуга 380 метара реконструисана у целини.