Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Обележен Дан особа са инвалидитетом



У Пленумској сали градске управе Смедерево, организован је пријем за све социјално-хуманитарне организације које су активне на територији града Смедерева...

Чланове организација примили су : заменик председника Скупштине, Бранче Стојановић, члан градског већа за здравство и социјалну заштиту, Весна Јеремић Драгојевић и члан градског већа за рад и социјалну политику, Саша Момић.

На пријему је било речи о свакој организацији понаособ, реализованим пројектима, финансијским плановима и будућим активностима.

Представници Градског савеза социјално-хуманитарних организација Смедерево, упознали су присутне и са сервисима подршке, медицинском заштитом, локалним планом акције и спортским активностима особа са инвалидитетом.

На територији града Смедерева постоји 14 социјално-хуманитарних организација које се претежно финансирају из буџета града Смедерева. С обзиром да је и у време дефицита, буџет задржао социјално развојни карактер, изналазе се начини да се угроженим категоријама становништва омогући нормалан живот.