Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Обележен Светски дан цивилне заштите

Град Смедерево и Одељење за ванредне ситуације у Смедереву организовали су у петак свечану седницу поводом обележавања 1. марта - Светског дана цивилне заштите.

 

Отварајући свечану седницу, градоначелница Смедерева  и командант Градског штаба за ванредне ситуације града Смедерева, др Јасна Аврамовић, поред осталог је истакла да нема веће привилегије него помагати људима у невољи.

 

„Град Смедерево је озбиљно схватио овај задатак, тако да је у 2013. gодини, Скупштина града на својој 13. седници донела Одлуку о организацији и функционисању цивилне заштите на територији града Смедерева, затим је Градско веће на 89. седници донело Одлуку о  одређивању оспособљених правних лица од значаја за заштиту и спасавање за Град Смедерево  и Процену угрожености територије града Смедерева од елементарних и других непогода већих размера, као и Одлуку о формирању јединица цивилне заштите опште намене за територију града Смедерева, коју је донела Скупштина града на 16. седници", подсетила је градоначелница.

 

Она је додала да су у току активности на формирању јединица цивилне заштите у свим месним заједницама, 38 укупно.

 

„Могу да кажем да је Град Смедерево један од ретких градова који је све рокове испоштовао, урадио добро све материјале који су огледно приказивани осталим градовима као добар пример. Честитам вам 1. Март - Светски дан цивилне заштите и желим вам пре свега добро здравље, како би могли другима да пружате помоћ", поручила је градоначелница.

 

У наставку свечане седнице, начелник Одељења за ванредне ситуације, Ненад Јоцић, одржао је презентацију о улози и значају цивилне заштите и специјализованих јединица цивилне заштите.

 

„После више од 20 година активирали смо систем цивилне заштите, која сада функционише у оквиру Одељења за ванредне ситуације.  Светски дан цивилне заштите обележавамо данас анализирањем свега онога што смо урадили у прошлој години. Сва наша поступања су незамислива без сарадње са локалном самоуправом, са градоначелницом Смедерева и председницима општина Велика Плана и Смедеревска Паланка", истакао је Јоцић.

 

После презентације начелника Одељења за ванредне ситуације у Смедереву, заслужним правним и физичким лицима уручене су захвалнице за досадашње ангажовање у овој области.

 

Свечаној седници поводом обележавања 1.марта - Светског дана цивилне заштите, присуствовали су и начелник Подунавског управног округа Радослав Цокић, председник Скупштине града Бранче Стојановић, и чланови Градског већа, Мирко Ђурић и Миша Ивковић.