... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Обележена годишњица Савеза организација резервних војних старешина Србије

Град Смедерево протеклог викенда био је домаћин  Савезу организација Резервних војних старешина, који је обележио 93 годинa постојања и рада.


Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и председник Скупштине града Бранче Стојановић тим поводом, примили су у Градској управи помоћника министра одбране Јована Мијалковића, начелника Управе за традицију, стандард и ветеране пуковника Слађана Ристића, затим начелника Управе за обавезе одбране пуковника Драгослава Лацковића, председника Савеза организације Резервних војних старешина Србије мр Ђорђа Маленковића,  Генералног секретара Савеза Зорана Стојановића, заменика председника Савеза Марка Јеремића и члана Управног одбора Савеза организација Резервних војних старешина Петра Дрманца.

Пре пријема у Градској управи, градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и председник Скупштине града Бранче Стојановић обишли су Технички збор наоружања и опреме Војске Србије, који је организован на паркингу код Железничке станице.

Положени су и венци на споменике погинулима у НАТО агресији, затим палим ратницима 1912-1918, и на споменик у парку "Три хероја".

Свечана академија посвећена обележавању 15. септембра, Дана Савеза организација резервних војних старешина одржана је у Центру за културу.

На свечаној академији Управни одбор Савеза доделио је захвалнице, између осталог и Граду Смедерево за успешну сарадњу и допринос у раду Савеза организација резервних војних старешина.

Председник скупштине града Смедерева Бранче Стојановић изразио је задовољство што је Град Смедерево заједно са Савезом домаћин  организацијама резервних војних старешина из целе Србије.

Дан Савеза организација резервних војних старешина обележава се као дан сећања на дан почетка пробоја Солунског фронта 1918. године и дан када је одржан оснивачки конгрес Удружења резервних војних официра и ратника 1919. године. Први председник тадашње организације био је Војвода Степа Степановић.