Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Обезбеђен посао за Желвоз, Железари

Данас је у Железари Смедерево потписан Уговор између Железара Смедерево д.о.о. и Фабрике железничких возила „Желвоз“ о ремонту 250 вагона Железаре Смедерево. Уговор су у име компанија потписали директор Железаре, Иван Милошевић и генерални директор  ФЖВ „Желвоз“, Новица Давидовић.

У  складу са капацитетима ФЖВ „Желвоз“, Уговором је предвиђено да у првом месецу буде ремонтовано 40 вагона.

Председник Скупштине Привредног друштва Железара Смедерево Предраг Умичевић нагласио је важност потписаног уговора за Железару Смедерево и Желвоз.

"Уговор између Железаре Смедерево и Желвоза Смедерево представља врло
важан контакт између две фабрике којим ће Железара Смедерево смањити
трошкове закупа вагона, а Желвоз Смедерево омогућити себи посао за  наредних шест месеци ремонтовањем 250 вагона. На овај начин обе фирме које
су под ингеренцијом Владе Републике Србије смањиће своје трошкове и
тиме направити уштеду у буџету Владе Републике Србије“, рекао је Умичевић.

Директор Железаре Смедерево д.о.о. Иван Милошевић истиче значај ремонта за Железару Смедерево.

 „Редовна оправка вагона према правилнику 241 Железница Србије за Железару Смедерево је од посебног значаја јер ћемо на овај начин успоставити сарадњу са Фабриком железничких возила „Желвоз“, али и остварити значајне уштеде у отпреми наших готових производа. Део ремонтованих вагона добиће потврду РИВ 2000 што значи да ће моћи да саобраћа у јавном саобраћају пругама Железница Србије и осталих железничких управа европских земаља. На тај начин смањићемо број закупљених вагона за отпрему готових производа у складу са потребама наше производње“, изјавио је Милошевић.

Према речима генералног директора ФЖВ „Желвоз“, Новице Давидовића, потписани уговор има посебан значај када се има у виду да ће после дужег временског периода бити успостављена сарадња Железаре Смедерево и Желвоза.

„За Фабрику железничких возила  „Желвоз“ ово је највећи уговор о ремонту возних средстава од увођења реструктурирања, мимо уговора који су потписани са Железницама Србије, а омогућиће нам да упослимо  капацитете који до сада нису били упошљени. Овом приликом бих се захвалио генералном директору Железаре Смедерево Ивану Милошевићу  и његовим сарадницима, који су омогућили да дође до потписивања уговора. Посебно бих се захвалио председнику Скупштине Привредног друштва Железара Смедерево и градоначелнику Смедерева Предрагу Умичевићу, који је у претходном периоду дао велики допринос у решавању проблема повезивања радног стажа запослених и решавању социјалног програма у Желвозу“- нагласио је Давидовић.