Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Обезбеђена средства за адаптацију смештајних капацитета

Данас је потписан Уговор о новој донацији швајцарске Агенције за развој и сарадњу Регионалном центру за развој запослених у образовању Смедерево.

Уговор су потписали директор канцеларије швајцарске Агенције, госпођа Беатрице Меyер,  и градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић.

Потписивању Уговора су присуствовали заменик градоначелника, др Јасна Аврамовић, председник Скупштине Бранче Стојановић, помоћник градоначелника за образовање, Драган Станић и директор Центра, Борко Јаношевић.

Донација је намењена адаптацији трећег спрата " Монопола" за потребе смештајних капацитета Регионалног центра. Наиме, овим средствима, поред осталог, биће уређено 9 двокреветних и трокреветних соба, са укупно  33 лежаја.

Швајцарска агенција за развој и сарадњу се сагласила да обезбеди средства за реконструкцију и опремање будућих смештајних капацитета Центра, у максималном износу од 140.000 евра, од максималних укупних средстава за реконструкцију и опремање  у износу од скоро 190.000 евра, док је локална самоуорава дужна да обезбеди преостала средства, која  према оријентационој процени потребних инвестиција трошкова не премашују 50.000 евра.

Директор Пројекта је мр Боривоје Јаношевић. Он ће вршити контролу и надзор реконструкције и биће одговоран за радове на месту извођења.


Град Смедерево је добио привилегију да може да формира овакав Центар и да га уз помоћ и донацију Владе Швајцарске опреми свим што је потребно за унапређивање образовања и  васпитања. Ову помоћ ће Влада швајцарске Конфедерације континуирано обезбеђивати у неколико наредних година.