Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Одбојкашице Србије славиле у Смедереву

 

Смедерево домаћин сусрета женских одбојкашких репрезентација Србије и Румуније Евролига 2010.

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је у Смедереву Румунију са 3:0 (25:19, 25:20, 25:23), у другој утакмици другог викенда Групе А у другој Европској лиги.

То је била четврта узастопна максимална победа одбојкашица Србије у овом такмичењу. Изабранице Зорана Терзића у суботу су у првом мечу славиле са 25:18, 25:21 и 25:19.

"Ово је био тежи и неизвеснији меч од суботњег, а када погледам статистку мислим да је квалитет утакмице био нешто нижи. Поготово се то односи на репрезентацију Србије, одиграли смо слабије иако сам очекивао да ће бити боље", рекао је селектор Србије Зоран Терзић.

"Мало забрињавају неке ствари које не радимо како треба, али на тренингу то изгледа много боље и надам се да ћемо играти боље. Не би требало да се понављају овакве ситуације, не могу да будем задовољан. Основни циљ је испуњен, победама се приближавамо финалном турниру, али игра не може да задовољи", додао је Терзић.

Селектор Румуније Дарко Закоч рекао је да његова екипа мора да поправи игру.

"Играли смо мало боље него у суботу, а наш противник је ушао опуштеније у меч, можда због победе у првој утакмици. Морамо да поправимо игру, грешимо чак и у основним стварима, а после утакмица са Србијом и Бугарском видео сам да можемо боље да играмо. Морамо напорно да тренирамо како би се у будућности равноправно такмичили са најбољим екипама", рекао је Закоч.

Србија ће у утакмицама трећег викенда Група А Европске лиге играти у Суботици против Бугарске, 25. и 26. јуна.
Овај сусрет обележила је изузетно добра атмосфера у новоизграђеној Дворани Смедерево. Утакмице су пратили и представници руководства града градоначелник Предраг Умичевић, заменик градоначелника др Јасна Аврамовић, помоћници градоначелника и чланови градског већа. Одбојкашице Србије славиле су са смедеревском публиком победу над Румункама.