Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Одржан дводневни турнир у уличном фудбалу

На Градском тргу у Смедереву, током викенда, одржан је дводневни турнир у уличном фудбалу, који је у оквиру Смедеревске јесени организовала Полицијска управа у Смедереву, у сарадњи са организаторима овог такмичења у малом фудбалу „Street Football Serbia".

 

Пројекат под називом "Ја волим живот, а ти?" окупио је 16 екипа са идејом промовисања здравог живота, етике, фер плеја, сузбијања расизма, верске и националне нетрпељивости, борби против свих облика насиља на спортским приредбама, као и хулиганизма и насиља уопште, као друштвено неприхватљивог понашања.

 

Циљна група пројекта су деца и млади узраста од 8 до 16 година, као и њихови родитељи, којима су полицијски службеници, кроз разговор, указали на разне облике малолетничке делинквенције и значај њеног сузбијања.

 

Учеснике дводневног турнира поздравили су помоћник градоначелника за омладину и спорт, Саша Момић и некадашњи играч ФК Смедерево, Александар Пантић.

 

„У име Града и у своје име вас поздрављам, посебно такмичаре, њихове родитеље и другаре који су дошли да их бодре. Такође, поздрављам и припаднике Министарства унутрашњих послова, који су нам се придружили у промоцији здравог живота, против дроге, алкохола и насиља на спортским теренима", рекао је Момић.

 

Он је поручио да победа није најважнија, већ лепо дружење и уживање у фудбалу и да се, играјући фудбал и бавећи се спортом, радују животу.

 

У оквиру овог пројекта, који је подржала и мисија ОЕБС у Србији, припадници Полицијске управе поставили су штанд на градском тргу, непосредно поред терена за улични фудбал, где су делиле мајице, летке, хемијске оловке, распореде часова и други промотивни материјал, који носе поруке о штетности наркоманије, алкохола, малолетничке делинквенције и хулиганизма.

 

Организована је и креативна радионица у којој су деца цртала на тему „Узроци насиља на спортским приредбама", а награда за најбољи цртеж је фудбалска лопта, поклон компаније "NIKE", спонзора пројекта „Street football Srbija".