ГИЗ у посети Смедеревској тврђави Градоначелница симоболично уручила кључеве хале Санација крова Музеја Дечја недеља Јесењи сајам цвећа, меда, зимнице и вина


Одржан пријем поводом обележавања Дана особа са инвалидитетом

Град Смедерево, члан Градског већа и Основни суд, добитници плакета

Представници социјално хуманитарних организација информисли су  руководство локалне самоуправе о постигнутим резултатима као и о недостацима и мањкавостима које су уочене у протеклој години.
Закључено је да чланови ових удружења имају чиме да се похвале. Посебано је важно истаћи изузетне спортске резултате, због којих је заменица градоначелника др Јасна Аврамовић инсистирала да треба видети и људе који су својим трудом и радом донели медаље у Смедерево. Планирано је организовање пријема за њих, јер је потребно посветити им заслужену пажњу и честити им на успеху, нагласила је Аврамовићева. У протеклој години издвојено је 7 милиона динара за побољшање услова живота особа са инвалидитетом између осталог и за ангажовање персоналних асистената. У сарадњи са Националном службом за запошљавање ради се на томе да се особе са инвалидитетом пословно ангажују како би што већи број њих могао самостално да остварује приходе. „Учинили смо корак даље, постављањем рампи, звучних семафора и свим другим активностима које су предузете у области заштите права особа са инвалидитетом“, сматра заменица градоначелника др Јасна Аврамовић.
„Помаци су видљиви и захваљујући активностима које водите добар део проблема је успешно одстрањен“, рекао је председник Скупштине града Бранче Стојановић и нагалсио да ће град и у будуће подржавати пројекте и активности особа са инвалидитетом .
Поводом обележавања 3. децембра Дана особа са инвалидитетом, представници социјално хуманитарних организације уручили су Плакету за допринос заштити права особа са инвалидитетом граду Смедереву , члану Градског већа за здравство и социјалну заштиту др Весни Јеремић Драгојевић и Основном суду у Смедереву.
Захваљујући на признању др Јеремић Драгојевић изразила је задовољство што су заједничким снагама успели да остваре бројне поројекте и активности у области побољшања услова живота особа са инвалидитетом. Такође је нагласила да је урађен предлог Локалног акционог плана за период од 2012. до 2015. године. План ће наравно бити допуњен и евентуално измењен у складу са примедбама и сугестијама које ће бити размотрене и узете у обзир.