Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Одржана 11.седница Скупштине града Смедерева

Седница Скупштине града Смедерева завршена је синоћ нешто пре 23 сата, а одборници су усвојили свих 17 тачака дневног реда.

 

Скупштинa града Смедерева, на 11.седници, консензусом је усвојила Декларацију под називом „Ми не желимо ГМО на нашој територији".

 

Претходно је прихваћена оставка на место одборника коју је поднела Даница Милосављевић из Демократске странке.

 

Одборници су се потом одрекли једне дневнице, у склопу хуманитарне акције за лечење петогодишње девојчице из Смедерева Марије Милутинов, оболеле од церебралне парализе.

 

Скупштинa града се у наставку седнице сагласила са статутима ЈП Дирекција за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште, ЈКП Водовод, ЈКП Зеленило и гробља, ЈКП Паркинг сервис, ЈКП Пијаце, ЈКП Чистоћа, Јавно предузеће за стамбене услуге и топлификацију, ЈП Градска стамбена агенција и ЈП ТВ Смедерево.

 

У својству известиоца, члан Градског већа задужен за ресор јавних предузећа, Добрица Глишић, рекао је да усвајање статута представља наставак усаглашавања аката са Законом о јавним предузећима.

 

Након тога, усвојени су предлози планских аката, Плана генералне регулације за градско и подручје Индустријске зоне Смедерева, као и предложена Одлука о изради Плана детаљне регулације за катастарску парцелу број 696/1 КО Смедерево - комплекс Старе железаре.

 

Одборници су усвојили и предложени Оперативни план за одбрану од поплава за воде  II реда на територији града Смедерева за 2013.годину.

 

Скупштина града је прихватила одлуке о оснивању ЈП Спортски центар Смедерево, о измени Одлуке о оснивању ЈП Дирекција за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште и дала сагласност на Измене и допуне Програма пословања ЈКП Чистоћа Смедерево за 2013.годину.

 

Са 37 гласова за, донета је Одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета града Смедерева за 2012.годину, а Скупштина града је донела и Одлуку о одобравању посебних погодности за рад „Слободне зоне Смедерево д.о.о. Смедерево". Ова тачка усвојена је једногласно, пошто су предлог подржали и одборници опозиције.

 

После готово двочасовне расправе, већином гласова је усвојена Одлука о правима и облицима социјалне заштите у граду Смедереву.

 

Скупштина је, такође, усвојила Одлуку о давању у закуп грађевинског земљишта ради постављања привремених пословних објеката, извештај о стању животне средине на територији града за прошлу годину, као и Извештај Савета за безбедност саобраћаја града Смедерева о стању безбедности саобраћаја за прошлу годину.

 

Градски парламент је прихватио Информацију о припремама за пролећну сетву у овој години и Информацију о укупним новчаним потраживањима града Смедерева по основу пореза на имовину, локалних комуналних такси и накнаде за заштиту и унапређење животне средине.

 

Скупштина је донела Решење о престанку функције досадашњег вршиоца дужности директора Јавног предузећа Телевизија Смедерево, Ненада Ристића, а за новог вршиоца дужности директора именована је Татјана Ђурић, дипломирани политиколог.

 

Одборници су прихватили Решење о престанку функције досадашњег директора Јавног предузећа „Паркинг сервис", Саше Нешића, а за новог вршиоца дужности директора именован је Владан Ташић.

 

Градски парламент је на крају јучерашњег заседања усвојио Решење о именовању председника и чланова Управног и Надзорног одбора Дома здравља Смедерево.