Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Одржана 46.седница Градског већа

Чланови Градског већа прихватили су, на седници у понедељак, предлоге за давање сагласности на програме и планове рада за 2013.годину јавних предузећа, установе и фонда, чији је оснивач Град Смедерево.

Скупштини града Смедерева биће упућени предлози за давање сагласности на програме и планове рада за 2013.годину ЈКП Зеленило и гробља, ЈКП Паркинг сервис, ЈКП Чистоћа, Дома здравља Смедерево и Фонда за развој пољопривреде града Смедерева.

Такође је закључено да се формира комисија која ће размотрити могућност организовања и унапређења рада сушаре за воће, која је од ове године у власништву Града Смедерева. Први састанак комисије, коју ће чинити помоћник градоначелника за привреду, инвестиције и развој, представници Градског јавног правобранилаштва, Градског већа и Фонда за развој пољопривреде, заказан је за среду у 13 часова.
 
Из надлежности Скупштине града Смедерева, прихваћен је нацрт решења о давању сагласности на Статут ЈП Спортски центар Смедерево и биће упућен Скупштини града на усвајање.

Чланови Већа усвојили су и Одлуку о накнадама за рад директора Фонда за образовање Смедерево, председника, заменика председника и чланова Управног одбора Фонда за образовање Смедерево, која предвиђа ниже накнаде, а по одржаним седницама.