Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Одржана 57.седница Градског већа

Градско веће је на седници у петак прихватило Информацију за реализацију изградње дела пруге на локацији „Крак триангл", чији је званичан назив Распутница „Језава" у Смедереву и договорило наредне активности у овом, како је оцењено, капиталном послу, који је дефинисан као прва фаза измештања индустријске луке из центра града.

 

Већници су утврдили предлоге одлука о давању у закуп грађевинског земљишта ради постављања привремених пословних објеката и о одобравању посебних погодности за рад корисника Слободне зоне Смедерево и предложило Скупштини града Смедерева на усвајање.

 

Из надлежности Скупштине града Смедерева, прихваћен је и Извештај о безбедности саобраћаја на територији града Смедерева, који је на овакав начин први пут представљен извршној власти и смедеревској јавности, уз закључак да се утврде препоруке и доставе Скупштини на усвајање.

 

Већници су прихватили Нацрт одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета града Смедерева за 2012.годину, утврдили предлог и упутили Скупштини града на разматрање.

 

Председник Скупштине града Смедерева је већницима представио Декларацију о доследној примени Закона о генетски модификованим организмима, чији ће текст у понедељак бити усаглашен са шефовима одборничких група.