Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Одржана 6.седница Скупштине града Смедерева

У среду је одржана шеста седница Скупштине града Смедерева, а наредна је заказана за понедељак, 17.децембар.

Одборници су усвојили оставку Славише Перића на место одборника. Одлука о локалним комуналним таксама града Смедерева, на предлог градоначелнице др Јасне Аврамовић, повучена је са дневног реда седнице.

На седници у среду, прихваћена је Одлука о оснивању Установе за дневни боравак деце, младих и одраслих особа са сметњама у развоју „Сунце“ Смедерево, као и Јавног предузећа Спортски центар Смедерево, који је до сада функционисао као установа.

Усвојене су одлуке о изменама и допунама одлука о организовању Центра за социјални рад Смедерево и о оснивању Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево.

Одборници су прихватили Одлуку о изменама и допунама Одлуке о обезбеђивању средстава за финансирање потреба у области спорта на територији града Смедерева.

Такође су се сагласили са стављањем ван снаге одлука о оснивању Фонда за подстицање и развој квалитетног такмичарског спорта општине Смедерево и Фонда за безбедност деце у саобраћају града Смедерева.

Прихваћена су и решења о образовању комисије за планове и именовању председника, заменика председника и чланова комисије, као и о давању сагласности на измену и допуну Статута ЈП Градска стамбена агенција Смедерево.

Усвојени су и предлози решења о измени решења о именовању чланова школских одбора основних школа у Друговцу, Радинцу и Текстилно-технолошкој и пољопривредној школи Деспот Ђурађ.

Одборници су усвојили и предлоге решења о разрешењу вршилаца дужности директора у шест јавних предузећа и именовању директора и измену вршиоца дужности директора у Установи Смедеревско одмаралиште на Ртњу.

Информација о резултатима бербе јесењих култура и сетви пшенице у 2012.години на територији града Смедерева такође је прихваћена на седници у среду.

Наредна седница Скупштине града Смедерева заказана је за понедељак, 17.децембар.