Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Одржана 60.седница Градског већа

У понедељак је одржана 60. седница Градског већа града Смедерева.

Чланови Градског већа прихватили су Нацрт, утврдили Предлог и предложили Скупштини града Смедерева да усвоји Одлуку о оснивању ЈП Спортски центар Смедерево.

Одборницима ће бити предложена и Одлука о правима и облицима социјалне заштите, као и Одлука о начину остваривања права на повлашћену вожњу за кориснике са територије града Смедерева.

Такође је прихваћен Нацрт оперативног плана за одбрану од поплава за воде II реда на територији града Смедерева за 2013.годину, уз допуну да ће, у случају персоналних промена, важити функција, а надлежна служба ГУ је задужена да ажурира податке.

Већници су у понедељак дали сагласност на измене и допуне програма пословања ЈКП Чистоћа за 2013.годину, на Извештај о стању животне средине на територији града Смедерева за 2012.годину и прихватили Информацију о припремама за пролећну сетву на територији града Смедерева у 2013.години.

Из надлежности Градског већа, прихваћен је Предлог за исплату накнада за рад комисија, бирачких одбора и радника установа који су дежурали за време избора за савете 37 месних заједница на 77 бирачких места у недељу, 31.марта 2013.године.

Образована је и Комисија за избор објеката за уређење фасада, чији је задатак да, у складу са прописима, распише конкурс и сачини предлог Програма за уређење фасада на објектима, који ће доставити Градском већу на разматрање.