Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Одржана 66. седница Градског већа

 

У суботу, 13. марта 2010. године, одржана је 66. седница Већа града Смедерева. На дневном реду ове седнице били су: записници са 64. и 65. телефонске седнице, мишљења и предлози радних тела за допуну дневног реда 21. седнице Скупштине града Смедерева заказане за 15. март 2010. године, амандмани поднети на предлог одлуке о ауто-такси превозу и  локалним комуналним таксама, предлог Одлуке о расписивању референдума на територији града Смедерева о изградњи рафинерије за прераду сирове нафте у Смедереву и о образовању комисије за спровођење овог референдума, као и текућа питања.

Конференцију за новинаре је након завршене 66. седнице, одржао градоначелник Предраг Умичевић.  
На одлуку о ауто-такси превозу усвојена су три амандмана која се односе квалитативну допуну ове одлуке. Усвојен је и амандман за увећање износа комуналне таксе чиме се омогућава додатно пуњење буџета града Смедерева. Предлог Одлуке о расписивању референдума је одбијен са два гласа за и седам гласова против, а самим тим и предлог о образовању комисије. Као допунска тачка разматран је предлог решења о именовању чланова школског одбора ОШ "Свети Сава" у Смедереву,чиме је ова тачка уврштена у материјал за седницу како се не би догодило да се у ту школу, од стране Министарства за културу и образовање, уводи привремени орган.

" Ова седница Градског већа је била неопходна  из техничких потреба за праћење саме седнице Скупштине која се одржава у понедељак 15. марта"- рекао је Умичевић. Градоначелник Смедерева је истакао и да су се сви чланови коалиције сагласили са тачкама дневог реда јер је њихово усвајање неопходно ради нормалног фунционисања града. Сагласност је постигнута и у ставу да се не дозвољава увођење привременог органа, односно да се не иде на изборе, већ да се одржи могућност функционисања стабилне коалиционе већине.