Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Одржана друга Фијакеријада у Шалиначком лугу

Број посетилаца, квалитет  учесника али и организација за сваку похвалу.

    Фијакеријада-трка запрега и изложба расних коња, одржана је у суботу, 30. априла у Шалиначком лугу. Манифестацију, пре свега посвећену промовисању Шалиначког луга и традиције трка коњских запрега организовао је  Коњички клуб "Храст" из Шалинца у сарадњи са месним заједницама Шалинац и Кулич.  Манифестацију је отворио градоначелник Смедерева Предраг Умичевић у присуству заменика др Јасне Аврамовић, председника Скупштине Бранчета Стојановића и других предстваника локалне самоуправе, житеља ова два села и бројних гостију.

Коњички клубови представили су своја расна грла.Најболјима су уручена признања и награде. Малишанима је омогућено да се провозају запрегама кроз шуму  док су у програму манифестације наступила бројна културно уметничка  друштва .

На простору од 19 ха налази се око 200 храстова лужњака чија старост премашује 200 година. Шалиначки луг је под заштитом државе и представља праву реткост не само у Србији већ и на Балкану. Последњих година предузимају се мере на заштити столетних стабала. Овакве манифестације поред осталог имају за циљ да скрену пажњу на природно благо којим располажемо, тврде организатори Фијакеријаде.