Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Одржана јавна расправа о увођењу локалних комуналних такси

Данас је одржана Јавна расправа о нацрту Одлуке о локалним комуналним таксама града Смедерева.

Градска управа организовала је расправу како би представници локалне самоуправе у сарадњи са заинтересованим грађанима и правним лицима сачинили квалитетнији предлог Одлуке о локалним комуналним таксама, о којем ће се расправљати на наредној седници Скупштине града Смедерева, заказаној за понедељак 17. децембар 2012. године.

Јавној расправи присуствовали су градоначелница др Јасна Аврамовић, председник Скупштине града Смедерева Бранче Стојановић, начелник Одељења за урбанизам Драган Крстић, начелник Одељења за локалну пореску администрацију Зоран Ранђеловић, члан Градског већа Славиша Стошић, директори јавних предузећа, представници Општег удружења предузетника Смедерево, као и представници малих и средњих предузећа.

„Ситуација у буџету је јако тешка, али смо до сада успешно превазилазили све финансијске проблеме. Буџет се мора пунити и празнити, а ја сам за то да сви заједно дођемо до заједничких ставова и на тај начин одлучимо шта је у најбољем интересу града“, рекла је градоначелница др Јасна Аврамовић.

Према речима начелника Одељења за урбанизам Драган Крстића, дебата је била конструктивна и све предлоге и сугестије које су представници привредних чинилаца у граду дали, релевантне службе ће размотрити и ако су квалитетне уважити.