Održana sedma Jagodijada
Одржана 15. седница Скупштине града Смедерева Први подземни контејнери постављени у Смедереву Гости Смедерева – ученици и професори из Румунске општине Гилад Презентација идејног решења за затворени базен Изградња канализационе мреже и вакуумске станице у Малом Криваку


Одржана седма Јагодијада

У Малом Орашју у недељу је одржана седма „Јагодијада" - традиционална манифестација која има за циљ да промовише нови начин узгоја јагода и производњу овог воћа, јер је то реална прилика да велики број сеоских домаћинстава оствари добру зараду.

 

Добар пласман јагода обезбеђен је продајом на мини кванташкој пијаци, јер на тај начин произвођачи могу да остваре и најбољу зараду.

 

Овогодишњој „Јагодијади" присуствовали су Бранче Стојановић, председник Скупштине града, Богољуб Спасојевић, заменик председника, Бојан Теофиловић, заменик градоначелника, чланови градског већа и други представници локалне самоуправе.

 

У свечаном делу програма учествовали су чланови Градског културно - уметничког друштва „Смедерево", а домаћице из Малог Орашја припремиле су за дегустацију слатке и слане домаће специјалитете.

 

Последњих неколико година, „Јагодијада" је подстакла и домаћинства из других села да почну да се баве производњом јагода и то у Лугавчини, Осипаоници, Липама...