Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Одржана седма Јагодијада

У Малом Орашју у недељу је одржана седма „Јагодијада" - традиционална манифестација која има за циљ да промовише нови начин узгоја јагода и производњу овог воћа, јер је то реална прилика да велики број сеоских домаћинстава оствари добру зараду.

 

Добар пласман јагода обезбеђен је продајом на мини кванташкој пијаци, јер на тај начин произвођачи могу да остваре и најбољу зараду.

 

Овогодишњој „Јагодијади" присуствовали су Бранче Стојановић, председник Скупштине града, Богољуб Спасојевић, заменик председника, Бојан Теофиловић, заменик градоначелника, чланови градског већа и други представници локалне самоуправе.

 

У свечаном делу програма учествовали су чланови Градског културно - уметничког друштва „Смедерево", а домаћице из Малог Орашја припремиле су за дегустацију слатке и слане домаће специјалитете.

 

Последњих неколико година, „Јагодијада" је подстакла и домаћинства из других села да почну да се баве производњом јагода и то у Лугавчини, Осипаоници, Липама...