Održano Republičko takmičenje iz geografije u OŠ Dr Jovan Cvijić
Одржана 15. седница Скупштине града Смедерева Први подземни контејнери постављени у Смедереву Гости Смедерева – ученици и професори из Румунске општине Гилад Презентација идејног решења за затворени базен Изградња канализационе мреже и вакуумске станице у Малом Криваку


Одржано Републичко такмичење из географије у ОШ Др Јован Цвијић

Протеклог петка и суботе Основна школа „Др Јован Цвијић" била је домаћин Републичког такмичења из географије.

Такмичило се 209 ученика седмог и осмог разреда из целе Србије. Контролу су вршили професори са Географског факултета, председник Српског географског друштва Стеван Станковић и просветни саветник Министарства просвете Републике Србије Милан Јоксимовић.

Свечаном отварању, у име Града, присуствовали су заменик градоначелника Бојан Теофиловић и Миша Ивковић, члан Градског већа ресорно задужен за културу и образовање, а поводом свечаности отварања одржана је и ђачка приредба.

Током такмичења, гости су имали прилику да прате стручно  предавање професора Стевана Станковића, а за ученике виших група обезбеђена је пројекција и стручно предавање у мобилном планетаријуму.

За госте и учеснике је у циљу бољег упознавања града организован туристички обилазак Смедерева уз подршку професионалних водича.