Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Одржано такмичење Песниче народа мог

На овогодишњој Градској смотри рецитатора под називом „Песниче народа мог", учествовало је 45 ученика нижих разреда основних школа, 28 основаца виших разреда и 15 средњошколаца подељених у три категорије.

Жири у саставу Миљане Кравић, наставника српског језика и књижевности у ОШ"Светитељ Сава" у Друговцу и председник Подружнице за Српски језик и књижевност Србије - Браничевског округа, затима Сање Марковић, наставника српског језика и књижевности у ОШ „Димитрије Давидовић" у Смедереву и организатор такмичења на нивоу основних школа и Нинославе Стојановић, професора разредне наставе у ОШ „Сава Ковачевић"  у Михајловцу, оцењивао је учинак рецитатора с обзиром на акцентуацију, дикцију, природност, изражајност и сугестивност рецитације.

На Окружну смотру рецитатора која ће бити одржана у Великој Плани, пласирало се првих пет такмичара из сваке категорије.

Из прве категорије на Окружно такмичење плоасирали су се Ива Милојковић, Миња Мрвош, Матија Маричић, Дамјан Симић и Марија Менчанин.

Срењи узраст такмичара у Великој Плани представљаће Миња Савић, Клара Митровић, Тијана Тимотијевић, Анита Дабић и Александар Јоцић, а из старијег узраста пласирали су се Нина Стаменковић, Анђела Антић, Невена Миловановић, Милица Антић и Милица Поповић

 Петоро најбоље пласираних ученика сва три узраста награђено је књигама из фонда Међународног фестивала поезије „Смедеревска песничка јесен".