У складу са жељама суграђана Трка мира прошла кроз Смедерево Предавање матурантима о безбедности у саобраћају Одржана 14. седница Скупштине града Обележен Дан победе над фашизмом


Одржано такмичење Песниче народа мог

На овогодишњој Градској смотри рецитатора под називом „Песниче народа мог", учествовало је 45 ученика нижих разреда основних школа, 28 основаца виших разреда и 15 средњошколаца подељених у три категорије.

Жири у саставу Миљане Кравић, наставника српског језика и књижевности у ОШ"Светитељ Сава" у Друговцу и председник Подружнице за Српски језик и књижевност Србије - Браничевског округа, затима Сање Марковић, наставника српског језика и књижевности у ОШ „Димитрије Давидовић" у Смедереву и организатор такмичења на нивоу основних школа и Нинославе Стојановић, професора разредне наставе у ОШ „Сава Ковачевић"  у Михајловцу, оцењивао је учинак рецитатора с обзиром на акцентуацију, дикцију, природност, изражајност и сугестивност рецитације.

На Окружну смотру рецитатора која ће бити одржана у Великој Плани, пласирало се првих пет такмичара из сваке категорије.

Из прве категорије на Окружно такмичење плоасирали су се Ива Милојковић, Миња Мрвош, Матија Маричић, Дамјан Симић и Марија Менчанин.

Срењи узраст такмичара у Великој Плани представљаће Миња Савић, Клара Митровић, Тијана Тимотијевић, Анита Дабић и Александар Јоцић, а из старијег узраста пласирали су се Нина Стаменковић, Анђела Антић, Невена Миловановић, Милица Антић и Милица Поповић

 Петоро најбоље пласираних ученика сва три узраста награђено је књигама из фонда Међународног фестивала поезије „Смедеревска песничка јесен".