Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Олимпијци гости Смедерева

За српске стрелце, учеснике Олимпијских игара у Лондону, руководство града организовало је у суботу пријем у Градској управи Смедерево.

Пријему су присуствовали овогодишњи освајачи олимпијских медаља Ивана Максимовић и Андрија Златић, селектор српске репрезентације Горан Максимовић, олимпијке Андреа Арсовић и Зорана Аруновић, тренер за пиштољ Јелена Аруновић, генерални секретар Стрељачког савеза Србије Ненад Петковић и њихови домаћини из Стрељачке дружине Смедерево.

Поздрављајући  врхунске српске стрелце, градоначелница др Јасна Аврамовић је рекла да се Смедерево декларисало као град спорта, улажући у спортску инфраструктуру. Такође је нагласила да ће град Смедерево у 2013. години завршити преостале радове на стрелишту, као и на адаптацији анекса Спортског центра, како би се заокружио овај спортски комплекс, а спортистима пожелела још више успеха и медаља.

У име 70 одборника Скупштине града Смедерева, госте је поздравио председник Бранче Стојановић, истакавши да је стварање добрих услова за развој спорта дугорочна политика, без обзира на страначку припадност.

Помоћник градоначелника за спорт и омладину Саша Момић је рекао да је част и задовољство бити у друштву врхунских спортисат као што су олимпијци и подсетио да су недавно у Смедереву боравили и Нађа Хигл и Новак Ђоковић и неколико пута председник Олимпијског комитета Србије, Владе Дивац, што је доказ да је Смедерево град спорта.

Саговорници су се сагласили да су услови на новом стрелишту у смедеревској хали врхунски и да стрелци са задовољством долазе на такмичења. Наговештена је и могућност доласка спортиста и на припреме пред велика међународна такмичења,  као и да ће услови бити још бољи када буду завршени смештајни капацитети на Спортском центру.

Поводом 125 година стрељачког спорта у Србији и Смедереву, председник Стрељачког савеза Смедерева Синиша Машовић, уручио је градоначелници плакету, рад академског вајара Селета Јовановића, као допринос Граду Смедерево за развој стрељачког спорта.

Највећу медијску пажњу имала је „сребрна“ из Лондона, Ивана Максимовић, која ниjе крила да јој представља задовољство сваки долазак у Смедерево, поготово сада када су услови за пуцање приближни онима са којима се сусрећу на најзначајнијим такмичењима.

Вршилац дужности селектора српске репрезентације, Горан Максимовић, похвалио је услове на новом стрелишту, подсетивши да се у овом простору остварују високи резултати и најавио одржавање међународног такмичења за стрелце у Смедереву наредне године у мају, тачније квалификација за Европску лигу младих за источни регион (Источна Европа).

Стрељачка дружина „Смедерево“ током викенда је домаћин другог кола Купа Србије у гађању ваздушним оружјем у дисциплинама на 10 метара.

Куп такмичење ваздушним оружјем за јуниоре, јуниорке, сениоре и сениорке, пушка и пиштољ, А програм у појединачној конкуренцији и за сениоре и сениорке, пушка и пиштољ, А програм у екипној конкуренцији окупио је у Смедереву укупно 188 стрелаца из 39 клубова из Србије.

Међу такмичарима су и и сви остали стрелци који су учествовали на овогодишњој олимпијади у Лондону: Јасна Шекарић, Бобана Величковић, Дамир Микец и Немања Миросављев.

У другом колу Купа наступа јуниорска екипа СД „Смедерево“ пиштољем у саставу: Ана Алентијев, Сара Илић и Ана Лајчак, која се такмичи и у сениорској категорији. У првом колу Ана Алентијев је освојила златну медаљу у јуниорској конкуренцији. Од осталих стрелаца из Смедерева пуцају и јуниорке пушком Јелена Јаковљевић и Даница Денић.