Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Опрез због леденица

Улице у Смедереву су проходне, као и локални путеви првог и другог приоритета. Већина сеоских путева је проходна, а механизација и људство јавних комуналних предузећа наставили су са чишћењем снега и током ноћи.

Аутобуски превоз одвијао се током јучерашњег дана по утврђеном реду вожње, а током дана није било тежих повреда изазваних падовима.

Због најављених изузетно ниских температура, током ноћи и јутра, екипе ЈКП "Паркинг сервис" и Предузећа за путеве "Пожаревац" посипале су мешавину ризле и соли на свим прилазним путевима Смедереву, као и на главним градским саобраћајницама.

Због квара на 10-киловолтном каблу, без струје је остао део насеља Ковачићево. Према информацијама Електромораве Смедерево квар ће бити отклоњен до поднева.

Моле се грађани да у случају појаве леденица на објектима исте уклоне, а уколико то није могуће, обавесте дежурне комуналне службе на телефон 231-115, како би потенцијално ризична места била обезбеђена. Штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да поштују упозорења како би се избегле повреде.

Такође, Штаб апелује на старије суграђане да не излазе из својих домова без преке потребе, као и на возаче да на пут не крећу без зимске опреме и прилагоде вожњу условима на путу.