Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Основано Друштво за управљање Слободном зоном

Оснивачи - град Смедерево и пет предузећа, капитал - 25 000 евра

Потписан је Уговор о оснивању Друштва са ограниченом одговорношћу за управљање Слободном зоном Смедерево. Капитал новог предузећа је 25 000 евра а оснивачи су град Смедерево и белгијска фирма Метех д.о.о. са по 30% удела. По 10% удела имаће "Интер-Механика", "Митрашиновић", "Нафта АД Београд" и "Томи трејд" д.о.о.
Слободна зона у Смедереву има око 85 хектара и налази се у близини Дунава, друмског и железничког саобраћаја.
Потписивању Уговора присуствовао је Милан Ристић, директор Управе за слободне зоне Србије. Он је истакао да ће ускоро у сарадњи са Метехом презентација смедеревске Слободне зоне бити одржана у Бриселу, Италији, Словенији, Словачкој... Ристић је потврдио да су готово сви потенцијални инвеститори управо заинтересовани за статус који нуде слободне зоне.
Презентацију Слободне зоне "Смедерево" одржао је градоначелник Предраг Умичевић, који је потом потписао Уговор са представницима предузећа-оснивача Друштва са ограниченом одговорношћу за управљање Слободном зоном "Смедерево".