Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Отворен 8. Куп јадранско подунавских земаља у спортском риболову

У смедеревском Центру за културу у петак је свечано отворен 8. Куп јадранско подунавских земаља у спортском риболову, у дисциплини лов рибе удицом на пловак, и трајаће до 6. октобра.

 

Учеснике из Словеније, Хрватске, Црне Горе, Македоније и Србије поздравио је заменик градоначелника Смедерева, Бојан Теофиловић и прогласио такмичење отвореним.

 

"Преносим поздраве градоначелнице др Јасне Аврамовић и желим вам најлепше тренутке у последњој српској престоници. Поздрављам наше велике пријатеље из присутних земаља и клубова. Нека ово првенство буде тачка спајања свих нас, а не раздвајања и од срца вам честитам на оваквом скупу. Пошаљите поздраве у ваше матичне градове, а што се нас тиче, увек сте нам добродошли.Желим вам много среће и добар улов, уз риболовачки поздрав Бистро!", поручио је Теофиловић.

 

Учеснике је поздравио и први човек Савеза спортских риболоваца Србије Драган Бошковић и подсетио да је 2006. године група ентузијаста и пријатеља риболова из бивших југословенских република направила ово такмичење.

 

"Први Куп је одржан у Крушевцу, у Србији и ево нас после осам година поново у Србији, у Смедереву, где нам је домаћин једно од најјачих удружења у нашој земљи. Прву светску медаљу освојили смо у Осијеку и до данас имамо 23 медаље на светским првенствима. Савез спортских риболоваца Србије има око 110.000 чланова организованих у више од 259 удружења. Желим да у нашем Смедереву имате лепе тренутке и лепо време и добре улове и нека најбољи победе", истакао је Бошковић.

 

Свечано отварање изворном песмом оплемениле су певачке групе Градског културно уметничког друштва "Смедерево".

 

Такмичење у спортском риболову организовано је на каналу Железаре у суботу и недељу од 10,00 до 14,00 часова. Проглашење победника планирано је за недељу у 17,00 сати у ресторану Поглед.

 

Покровитељ Купа јадранско подунавских земаља у спортском риболову, у дисциплини лов рибе удицом на пловак је Град Смедерево.

 

Смедерево ће бити домаћин и Националног купа за све дисциплине у спортском риболову, 12. и 13. октобра.