Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Отворен Апартман за социјално угрожена лица Црвеног крста

У Дому Црвеног крста у Малој Крсни данас је свечано отворен Апартман за социјално угрожена лица у којем постоји шеснаест соба са новом ПВЦ столаријом и осам купатила.

Пројекат носи назив „Стварање социјално хуманитарних услова за избегла, интерно расељена, маргинализована и социјално угрожена лица“, а финансиран је заједничким средствима Америчке невладине хуманитарне организације Church World Service и Црвеног крста у Смедереву. Вредност пројекта је 25.000 долара.

„Наш циљ је био да побољшамо социјално – хуманитарне услове становања корисника Дома Црвеног крста и мислим да смо у томе успели“ – рекао је на свечаности отварања Томислав Живановић секретар Црвеног крста Смедерево.

Представник организације Church World Service Витали Ворона рекао је да га срећним чини то што је органзација за коју ради била у могућности да помогне на овај начин и додао да је изузетно задовољан сарадњом са Градом Смедерево.

Председник Црвеног крста Србије проф.др Драган Радовановић изразио је задовољство што ће социјално угражено лица од сада живети у много бољим и хуманијим условима.