Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Отворен Сајам старих заната у Смедереву

"Србија. Моја земља. Моје путовање"

   У оквиру кампање "Србија. Моја земља. Моје путовање." коју организује Туристичка организација Србије, у Смедереву је отворен сајам старих заната. Изложба је  промотивно - продајног карактера. Међу учесницима како из смедеревског краја тако и осталих делова Србије, су ковачи, грнчари, корпари, ткаље, плетиље, опанчари, воскари, медари, произвођачи накита и маски и др.
        У Туристичко-информативном центру Туристичке организације града Смедерева постављена је изложба икона израђених традиционалном византијском техником (јајчана темпера на дрвету са позлатом од 221/2 каратног злата). Иконе су власништво Сабора иконописаца Србије, А2 формата су (60x40 цм) и осликане на међународним колонијама иконографа које су организоване у Смедереву у протекле три године. Изложба је продајног карактера и трајаће до 17.јула.
Организатори наставка кампање "Србија. Моја земља. Моје путовање." су Туристичка организација Србије и Туристичка организација града Смедерева.
Сајам је отворио заменик председника Скупштине града Бојан Костић, а присутнима су се обратили представник Туристичког савеза Србије Павле Ђукућ и у директор Туристричке организације Смедерево Часлав Илић